Hoppa till huvudinnehåll
<<< Djurens Rätt

Intervju med Emil Rissve

Vi ställde några frågor till Emil Rissve, ansvarig för lokal verksamhet Syd på Djurens Rätt, ta del av Emils svar nedan.

Vad har du för utbildning och bakgrund?

Jag är genus,- och organisationsvetare med lång bakgrund från olika delar av civilsamhället som tjänsteman och förtroendevald. Jag var även aktiv i Djurens Rätt när jag bodde i Örebro för några år sedan. Det blev ett uppehåll i den organiserade djurrättsrörelsen under studietiden i Skåne då det fanns för mycket annat på mitt bord. Men nu är jag tillbaka, vilket känns superroligt!

Du är ansvarig för lokal verksamhet Syd. Hur stort område är det egentligen?

Region Syd består av Skåne, Blekinge, Gotland, Kalmar, Jönköping, Kronoberg och sträcker sig ända upp till Östergötland. Norrköping är min nordligaste lokalorganisation.

Hur många lokalavdelningar är det för dig att hålla koll på?

I nuläget är vi 10 kontaktpersoner och 7 lokalavdelningar. Även om det är lite tråkigt att vi precis avslutat två kontaktpersonskap så har vi precis fått en ny i Trelleborg vilket är superroligt!

Hur ser en vanlig dag på jobbet ut för dig?

En vanlig dag på jobbet är mycket sitta framför datorn och svara på mejl och prata i telefon. Men det som är kul med det här jobbet är att det också innebär att träffa en hel del aktiva runt om i landet. Det ger alltid oerhört mycket energi och pepp att se så många drivna aktivister göra så många bra saker för djuren!

Vilka mål och förväntningar har du på framtiden?

Till hösten ska vi flytta in i ett nytt kontor i Malmö, vilket jag ska vara ansvarig för. Det ser jag fram emot. Ett mål och förväntning är att hitta en riktigt fin lokal att flytta in i, som vi kan ha en trevlig inflyttningsfest i till slutet av hösten!

Har du några husdjur?

För nuvarande har jag inget djur som familjemedlem. Jag lever i ett kollektiv där två stycken är pälsallergiker, annars hade jag nog adopterat en mängd katter vid det här laget.

Vilken är din favoriträtt?

Jag är väldigt förtjust i all form av skräpmat. Jag älskar pizza, burgare och glass. Min bästa burgare finns på en restaurang här i Malmö, den serveras med jordnötssmör och banan som topping. SÅ GOTT!

Vad tycker du är roligast med ditt arbete?

Det roligaste är när jag får träffa alla medlemar!

Nämn några utmaningar som du arbetar med?

Vi håller just nu på att starta studentförening i Uppsala. Det är lite klurigt hur organisationen ska både organiseras inom Uppsala studentkårs regler och Djurens Rätts. Det är en rolig, men lite halvsvår nöt att knäcka! Men det går framåt.

Vad tror du om framtiden?

Jag är bara positiv. Djurens Rätt växer, antal människor som väljer vego blir fler och experter tror att från och med nu kommer den samlande mängden kött varje Svensk äter att minska. Samtidigt är det lång väg att gå och arbetet framöver oss hårt.

emilrissve

Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *